15 Ιουλ 2014

Συμφωνία-μαμούθ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Adidas

Δημοσίευση: 07:04 | Από: karcin |

Η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής βιομηχανίας είναι πλέον και επίσημα πραγματικότητα.

Η Adidas θα κατασκευάζει, ξεκινώντας από τη σεζόν 2015-16, τις εμφανίσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έναντι του ποσού μαμούθ των 94 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Από το «S&B» σας έχουμε μεταφέρει λεπτομερώς όλο το ιστορικό αυτής της συμφωνίας ρεκόρ για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα. Ξεκινώντας από τον Μάρτιο, που όλα έδειχναν πως η Γιουνάιτεντ θα ανανεώσει με την επί 13 χρόνια συνεργάτιδα της Nike, τις προτάσεις των Puma και Umbro, την αρχική εμπλοκή στο «παιχνίδι» της Adidas, την γνωστοποίηση των απαιτήσεων του συλλόγου (έμελλε να είναι μεγαλύτερες), την αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις της Nike, μέχρι και σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου για το «χρυσό» deal με την Adidas.

Έτσι, από το καλοκαίρι του 2015 και για δέκα σεζόν, η διάσημη εμφάνιση των «Κόκκινων Διαβόλων» θα φέρει το σηματάκι της γερμανικής αθλητικής εταιρείας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδεικνύει πως είναι με τεράστια διαφορά η πιο εμπορική ομάδα στον πλανήτη αφού μετά την συμφωνία ρεκόρ με την χορηγό φανέλας Chevrolet, διαλύει κάθε προηγούμενο ρεκόρ για συνεργασία με αθλητική εταιρεία.

Για να γίνει πιο κατανοητό το θεόρατο μέγεθος της συμφωνίας των 94 εκατ. ευρώ το χρόνο, αρκεί να αναφέρουμε πως με το ισχύον συμβόλαιο η Γιουνάιτεντ κερδίζει από τη Nike περίπου 30 εκατ. ευρώ το χρόνο. Οι δύο μεγαλύτερες συμφωνίες μέχρι σήμερα ήταν αυτή ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Adidas (39 εκατ. ευρώ) και αυτή ανάμεσα σε Άρσεναλ και Puma (37,6 εκατ. ευρώ). Η διαφορά στα οικονομικά μεγέθη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ενώ από την πλευρά του συλλόγου η ανακοίνωση ήταν λιτή και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες αφού για ακόμα μία σεζόν πρέπει να συνεργαστεί αρμονικά με τη Nike, στο στρατόπεδο της Adidas επικρατεί πανηγυρικό κλίμα, ίσως επηρεασμένο και από την επικράτηση της εταιρείας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έναν από τους πιο επιτυχημένους και αγαπητούς συλλόγους στον κόσμο», ήταν τα πρώτα λόγια του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Χέρμπερτ Χάινερ.

«Η επίτευξη συνεργασίας με την Γιουνάιτεντ υπογραμμίζει ξεκάθαρα την ηγετική μας θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου και θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε την θέση μας σε αγορές κλειδιά σε όλο τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, αυτή η σύμπραξη αποτελεί ορόσημο στον τομέα των πωλήσεων προϊόντων. Εκτιμούμε πως κατά την διάρκεια των 10 χρόνων της συμφωνίας οι πωλήσεις των αθλητικών αγαθών με το σήμα του συλλόγου και της εταιρείας μας θα ξεπεράσουν τα 1,9 δισ. ευρώ».


Ακολούθησε τον «Επιβήτωρ» στο twitter και στο facebook